![]() |
|
|
|||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Lista użytkowników | Social Groups | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 |
|
Zaawansowany Użytkownik
Pojazd: SIMZUKI 70/4
|
Witam otóż na forum zaistniała pewna sytuacja. Zaczęło się to tak : wszedłem do działu usługi i zobaczyłem nowy temat . Ja jak zawsze wchodzę i czytam -być może kiedyś z czegoś się skorzysta. Tak czytam i przeglądam bp. w między czasie pewien użytkownik dał linka do tematu jak dla mnie niewiele wnoszącego ponieważ tam nic szczególnego nie było. Zobaczyłem parę dziwnych jak dla mnie rzeczy po czym postanowiłem napisać. Przecież forum jest od tego żeby zwracać uwagę i powiedzieć swoje zdanie. Napisałem co miałem napisać i nagle zostałem wytknięty że się nic nie znam ( lekko mówiąc). Dobra olać to. Ponieważ jedną rzecz już wiem Dudi napisał mi na pw odnośnie tego łożyska na wale.... za co bardzo mu dziękuję lecz nadal wolę składać tak jak to jest zamieszczone na filmie (może z przyzwyczajenia) nawet nie trzeba jakiś specjalnych do tego narzędzi. No trochę zboczyłem z tematu o który mi chodzi lecz chcę żeby wszystko było jasne. Jeden z moderatorów zwrócił nam uwagę lecz sądzę że uwaga i tak nie była na miejscu ponieważ wszystko było na temat. Napisałem skromnie że ów moderator nie przestrzega zasad ortograficznych i interpunkcyjnych więc dopisałem to ponieważ już mam skrzywienie na tym punkcie (dostałem już za to karę na forum) i mimo że jestem dyslektykiem staram się pisać po polsku. Dostałem groźbę że jeszcze raz coś takiego i dostanę warna lub bana. Potem Bocian skromnie napisał : "Co do użytkownika jawasaki - właśnie napisałem do Jacka z prośbą o Ban dla ciebie, więc zaczynaj żegnać się z forum".
Reasumując : Napisałem uwagi dotyczące składania silnika (inni użytkownicy również) - zastałem poprawiony o jedną rzecz ,lecz wcale nie napisałem głupot z kosmosu wziętych. I jeszcze napisałem żeby stosować się do zasad pisania. Za owe moje uwagi dostałem groźbę od jednego moderatora i jednego użytkownika. Więc myślę że coś tutaj jest nie tak - dostać bana za to że człowiek poprawia innych.. Więc oczekuję odpowiedzi hmm, a raczej argumentów dlaczego mam zostać wydalony z forum? Proszę o wczucie się w moją sytuację i przemyślenia wszystkiego z innego punktu widzenia bo myślę że niektórzy moderatorzy/użytkownicy czują się tu jak królowie i mają władzę absolutną. Za odpowiedzi dziękuję z poważaniem Piotr. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zaawansowany Użytkownik
Pojazd: Simson Sr50|80/2, Yamaha DT80 LC2
|
Owszem moderator zachował się nie fair, ale koleś czytam Twoje posty od pewnego czasu, i nie mogę na to patrzeć. Jak Ci nie pasują błędy na forum, to znów wprowadzasz jakieś dziwne teorie do tematów innych użytkowników, i tak od dłuższego czasu...
Swoimi teoriami wprowadzasz ludzi w błąd. Najlepiej powiedz kolesiowi z tematu o dociskach żeby założył 2x 1,8mm, "bo czasem na 1.8mm ślizga sprzęgło".
1. Cylinder Almot 80/2. 2. Wał S70 MZA z wypełniaczami. 3. Łożyska FAG C3 na całym silniku. 4. Zapłon Ducati Energia z Malaguti. 5. Gaźnik prosztyl 21mm. 6. Odchudzony tłok Almot AK18. 7. Tłumik-pseudo spawak V-max ![]() Ostatnio edytowane przez ryhit : 14-07-2010 - 23:41. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik - znawca
|
Na tym forum nie masz co dyskutować, bo czego nie napiszesz, zostaniesz zmieszany z błotem, nawet jeżeli masz rację. Niektórzy napiszą Ci teksty w stylu "jak się nie podoba to żegnamy". Zakładając ten temat raczej nic nie wskórasz, a zacznie się tylko nie potrzebna wymiana zdań. Wszystkie te odczucia odbieram po odpowiedziach skierowanych do mnie od użytkowników i moderatorów w tematach przeznaczonych do pisania o problemach. Pozdrawiam i życzę powodzenia w pozytywnym rozwiązaniu sprawy
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zaawansowany Użytkownik
Pojazd: Simson Sr50|80/2, Yamaha DT80 LC2
|
fragles94 a jakiej odpowiedzi się spodziewasz? Myślisz że ktoś nie ma co robić i będzie siedział całymi dniami i szukał błędu w skrypcie? Administrator to jest już dorosły chłop, który nie ma na głowie tylko syfiastego forum, na którym to osoby 13- 15'letnie potrafią tylko pisać że nie mogą sobie avataru wrzucić itp. itd. A nie potrafią dostrzec tego że admin choć nie ma czasu na zajęcie się forum, co roku dokłada ileś tam ...set ze Swojej kieszeni, byście mogli przez kolejny rok piertolić o braku avatara, czy sygnatury.
1. Cylinder Almot 80/2. 2. Wał S70 MZA z wypełniaczami. 3. Łożyska FAG C3 na całym silniku. 4. Zapłon Ducati Energia z Malaguti. 5. Gaźnik prosztyl 21mm. 6. Odchudzony tłok Almot AK18. 7. Tłumik-pseudo spawak V-max ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy
Pojazd: S51
|
Btw taki offtop. Jawasaki napisales "Ten młotek na jednym z fot też mnie odstrasza" a potem wrzuciles lehrvideo, na którym koles wbijal mniejszy wałek od skrzyni młotkiem ;d
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wielki znawca simsonów
|
Już kompetencje niektórych moderatorów poznałem na własnej skórze, jeszcze kupę czasu temu. Nie będę podawał nicku. Rzecz jasna, to był jednorazowy przypadek i nie wiedziałem żeby takie coś się powtórzy, wyglądało to tak że założyłem temat, który się rozkręcał, były na ten temat same pozytywy, a przyszedł Mod powiedział że jemu się nie podoba i przeniesie do kosza. Wszystkim się podobało tylko nie jemu. Mimo to nie wyrzucił tematu
A co do zachowań niektórych użytkowników to jest poniżej krytyki. Każdemu potrafią powytykać błędy, pisać jakieś durne komentarze, nie wnosząc nic do tematu, częstą też wyklinają właściciela który prezentuje swojego Simsona w dziele do tego przeznaczonym i często to wygląda tak że "Ale go zjebałeś, ciebie pojebało, wypierdalaj z tym" "żal" itd. Czy takie posty coś wnoszą?? Tak samo zresztą jak i posty pozytywne "fajne" "może być" itd. Które też nic nie wnoszą. Jeśli już komentujesz to uzasadnij... Wracając do tych pierwszych użytkowników, to nie daj Boże powiedz mu że coś ci się nie podoba w jego motorze, ale powiedz mu że masz Kingwaya, to zaraz wyjdzie przez monitor żeby ci spuścić wpie**ol. Pozdro. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wielki znawca simsonów
Pojazd: SR50/1
|
Jawasaki, bo na tym forum jeśli nie wyznajesz zasady podlizywania się to zaraz jesteś najeżdżany, wytkniesz komuś błąd to zaraz jesteś straszony warnami banami i to w dodatku przez moda, który nie dość, że pisze jak analfabeta (myślę, że większość wie o kogo mi chodzi) to jeszcze innym wytyka te same błędy (chcesz coś zmieniać - zacznij od siebie). Kolesiostwo nadal w modzie
Ostatnio edytowane przez parcelak : 15-07-2010 - 09:52. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderator
|
A zostałeś wydalony z forum albo dostałeś warna ?
Od teraz można u mnie nabyć tylko gotowe cylindry 50/4-50/4/3, 60/4-60/4/3 , 70/4-70/4/3 nowe bądź używane > NIE WYKONUJE JUŻ PRZERÓBEK NA ZLECENIE!!!!!!!!!!!!! foto: http://www.bikepics.com/members/jaco16/ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zaawansowany Użytkownik
Pojazd: SIMZUKI 70/4
|
Dziękuję za wszystkie ciepłe komentarze lecz chciałem raczej usłyszeć jakieś zdanie od moderatorów forum i raczej nie tych o jakich my myślimy.. . MarviL tam na filmie koleś ma młotek z gumową nakładką.... . I jak widać łożyska wskoczyły po dotknięciu już dobijaka. Nie zostałem wydalony z forum ani warna lecz myślę że coś jest nie tak jeżeli ktoś mi grozi w ten sposób.
Ostatnio edytowane przez jawasaki : 15-07-2010 - 11:07. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Bywalec
Pojazd: Simson s60
|
Jan3K też coś o tym wiem.
Cytat:
Co do kolegi Jawasaki może robi chłopak po swojemu ale nie wystawia tematu w dziale usługi o remontach wykonywanych przez niego. A Bocina po prostu mi szkoda, kilku nas się na niego postawiło to się poszedł pożalić i poskarżyć do moda. Jego zachowanie dopiero było niedojrzałe.
Ostatnio edytowane przez Bartoli66 : 15-07-2010 - 11:15. |
|
|
|
|